top of page
  • kgiraud1

"Les Yeux d'Olga" wint Persprijs op het LOVE Film Festival Mons (Bergen)

De kortfilmcompetitie van het Love International Film Festival Mons 2024 heeft het schitterende talent van een nieuwe generatie Belgische filmmakers onthuld. Deze eclectische selectie van 17 fictiefilms, ondanks variërende budgetten, bood een boeiende ervaring aan het publiek in Plaza Mons. Onder de opvallende werken was Aimé (2023) van Gillie Cinneri & Anouk Ferreira da Silva in staat om zijn beperkte middelen te overstijgen en een opmerkelijke filmische visie te bieden. Op dezelfde manier wist Les Sons de la Terre (2023) van Gaëtan d'Agostino te bekoren met zijn complexe thematiek en inspirerende uitvoering.



Het was echter de film Les Yeux d'Olga (2023) die met gemak de Prijs van de Filmkritiek 2024 won, uitgereikt door Djia Mambu (UBFP), Francis de Laveleye (UFK) en Malko Douglas Tolley (UBFP). Gedragen door het meesterlijke spel van de Vlaamse actrice Viviane De Muynck als gepensioneerde vampier, wist deze briljant geregisseerde korte film cynische humor en technische perfectie te combineren. Gevestigd in Brussel en al geprezen voor haar vorige korte film La Protagoniste (2021), onderscheidt Sarah Carlot Jaber zich als een getalenteerde en betrokken regisseur, klaar om nieuwe filmische horizonten te verkennen. Haar volgende project, een speelfilm getiteld Vampire Blues, is overigens geselecteerd als een van de 10 projecten voor de Pitch Box van de BIF Market 2024.




Voor filmliefhebbers die Les Yeux d'Olga in de bioscoop willen (her)ontdekken, wordt de film gepresenteerd tijdens BIFFF 2024 in Paleis 10 van de Heizel in april. Tot slot werd een speciale vermelding van de jury toegekend aan Oil Oil Oil van Manoël Dupont, vanwege zijn waanzinnige regie en verrassende liefdesduo vertolkt door Baptiste Leclere en Mara Taquin.




4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page