top of page
  • Luk Menten

Korte film “Scale” van Joseph Pierce krijgt Prijs van de Kritiek op 42ste Anima festival

De korte film “Scale” van Joseph Pierce heeft de Prijs van de Kritiek gekregen op het zondag 26 februari 2023 afgesloten animatiefilmfestival Anima in Brussel. De jury, samengesteld uit leden van de filmpersbonden UBFP en UFK, bestond uit Richard Harris (UBFP), Astrid Jansen (UBFP) en Chantal Moens (UFK).


“Scale” (15’, 2022, F/VK/Tsj/B) gaat over een morfineverslaafde man die het steeds moeilijker krijgt om te functioneren als academicus en als vader. Hij raakt zijn gevoel voor proportie kwijt en wordt geobsedeerd door autowegenplanning. De man probeert de gebeurtenissen die hem in zijn huidige situatie gebracht hebben, te ontrafelen…

De Britse filmmaker Joseph Pierce gebruikte rotoscopie om de helse wereld van de verslaafde vorm te geven.De motivering van de jury luidde als volgt:

"Zoals gewoonlijk hebben we mooie dingen gezien, maar één film valt op door de perfecte synergie van al zijn elementen...

De expressieve en vloeiende animatie komt heel dicht bij de handelingen en emoties, met een opmerkelijke precisie.

Zelden werden innerlijke gevoelens van angst, twijfels, frustraties en woede zo treffend in beeld gezet als in deze film: het subtiele gebruik van lichteffecten, bruitage en de perfect uitgebalanceerde sfeermuziek maken het plaatje compleet.

En tenslotte, omdat de plot, het script en het narratief de visuele kracht van de film perfect ondersteunen en benadrukken met een sardonische, droge humor, geven wij de prijs aan "Scale" van Joseph Pierce." (lm).


16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page