top of page
  • Luk Menten

Japanse film “River” wint Prijs van de Kritiek op BIFFF 2024

Bijgewerkt op: 23 apr.

Op het 42ste Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) dat van 9 tot 21 april 2024 plaatsvond op de Heizel, heeft de langspeelfilm “River” van de Japanse regisseur Junta Yamaguchi de Persprijs gewonnen. De onderscheiding werd gezamenlijk toegekend door de filmpersbonden UBFP en UFK.



“Met een welkom vleugje charme en originaliteit vernieuwt “River” het concept van de tijdlus. Door het gebruik van sequentie-opnamen verwezenlijkt Junta Yamaguchi een film die lijkt op een toneelstuk waarin we elk personage – dat zich ervan bewust is dat hij vastzit in een tijdlus van amper 2 minuten – ontmoeten op een soms grappige, dan weer ontroerende, maar steeds stimulerende manier. “River” is even eenvoudig in zijn opzet als oprecht in zijn bedoelingen en is een echte kleine bubbel... buiten de tijd”, aldus de motivering van de jury.


De persjury bestond uit Ann Lauryssens (UBFP), Jeremy Carré (UBFP) en Nicolas Schaack (UFK). Behalve de Prijs van de Kritiek sleepte “River” ook de Publieksprijs en de Witte Raaf in de wacht. De hoofdonderscheiding op het festival, de Gouden Raaf, was voor “Steppenwolf” van de Kazachse regisseur Adilkhan Yerzganov. (lm)

6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page