top of page
  • Luk Menten

Belgische kortfilm “Marée Haute” bekroond met Prijs van de Kritiek op 38ste Love Festival Bergen

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2023

Op het zaterdag 18 maart afgesloten 38ste Love International Film Festival in Bergen (Mons) is de Prijs van de Kritiek, voorbehouden voor een Belgische korte film, toegekend aan “Marée Haute” van de Belgische cineaste Noha Choukrallah.

De jury, samengesteld uit leden van de filmpersbonden UBFP en UFK, bestond uit Liam Debruel (UFK), Yves Calbert (UFK) en Pierre Raemdonck (UBFP).


Prijsuitreiking - in het midden regisseuse Noha Choukrallah met het jonge talent Flavie Dachy.

“Marée Haute” (Springvloed) vertelt op poëtische manier het verhaal van Hannah, een Engelse immigrante, die gaat scheiden van haar man Jean, vader van hun dochtertje Théa. Oppervlakkig gezien verloopt de scheiding goed, maar inwendig worstelt Hannah met een springvloed van gevoelens. “Marée Haute” (18’, 2022) is een Belgisch-Franse productie, naar een eigen scenario van Noha Choukrallah. Hoofdrolspelers zijn Bérangère Mc Neese, Guillermo Guiz en Flavie Dachy.

De juryleden.

Volgens de jury legt dit werk de pijn van een scheiding vast vanuit een totaal sentimentele benadering waarbij het kind centraal staat. Noha Choukrallah toont hier meesterschap zowel in haar vertelling als in de acteursregie, aldus nog het juryverslag. (lm)

8 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page